Аксесоари

Четири елемента оформят линията на ЗОВВ – Земя, Огън, Вода и Въздух. Аксесоари, сътворени от отпадъчни материали, с участието на големи български дизайнери, засилват посланието на колекцията: „Към устойчива среда!“.

Представяме авторите на аксесоарите от отпадъчни материали, които бяха създадени специално за колекция #ЗОВВ. Те подсилват посланието на колекцията: „Към устойчива среда!“.

 

Ана Цонкова

Анна от Anna Tsonkova Jewelry или иначе казано пътешественик по душа, интериорен дизайнер по професия и бижутер по страст, а стихиите са нейна главна муза в създаването на колекциите. Огън, въздух, земя и вода не са само елементи, които ни заобикалят, те присъстват в нас. В моделите е използвала камъни и елементи, отговарящи на стихията Въздух, която освен физическата си проява в човека, се асоциира със свободата да бъдеш и да сбъдваш, с раждането на идеите и творчеството. Посланието е да бъдем творци и новатори в опазването на стихиите.

 

 

 

 

На изчезване / Upon Extinction

Допълващите аксесоари и бижута към ЗОВВ, вдъхновени от стихията Вода, са поредното предизвикателство за На изчезване / Upon Extinction. Концепцията на лейбъла се базира на използването на забравени техники на багрене и обработка на изцяло естествени материали, както и включването на нетипични индустриални елементи.
В тази серия също останаха верни на себе си. Бижутата олицетворяват стихията Вода като нещо необятно, богата на нюанси и текстури. Материалите са предимно памук, в съчетание с багрите на морското дъно, ръчно багрене и свободна форма.

 

 

 

 

Blackout Label

Blackout Label е смесица от традиционни макраме възли и индустриални материали. Експресивността и крайността, която създават комбинацията от тези два материала и как са в абсолютен противовес с нежната женска фигура, са на почит от бранда. Грубостта, пречупена през женствеността.
Понеже главният дизайнер носи името Пламена, стихията Огън винаги е била много близка до марката. Огънят разрушава, но и гради. Той е безапелационен и остава
след себе си следи – понякога фатални.
Специално за аксесоара за фото сесията са заложили на златните пламъци и белия пушек от дим, който напомня за разрушение и сътворение. Колието е изработен от гумирана стоманена нишка, макраме възли, дюбели, талорити и алуминиева тел за запояване. В самия комплект има нарочна асиметричност, защото това напомня за свободата на Огъня!

 

 

Петя Богданова

Петя Богданова се занимава с бижута от бетон и строителни материали. Вдъхновението си черпи от друго място, обаче. По образование е интериорен дизайнер и като такъв главната й задача е да намира баланса в елементите и да запази хармонията помежду им, без да губят връзката си със заобикалящият ги свят, постигнат съгласие между вътрешното и външното. Нейната цел е да създаде бижу, отговарящо на ритъма на човека, в зависимост от надделяващия в него елемент.
Бижуто, което представя в колекцията, е точно това – външното проявление на връзката между душата и тялото на човека и тяхното непрестанно взаимодействие. Основният материал е мед, мек и ковък метал, проводник на топлина и електричество. Променя цвета си в зависимост от химичния си състав. Така както човек се променя всеки ден, позволявайки на стихиите да завладеят същността му.

 

 

Всички модели аксесоари от  колекцията може да поръчате в нашия фейсбук магазин.