За нас

КОИ СМЕ НИЕ

 

Ние сме три съвременни жени с афинитет към модата и любов към природата. По тази причина създадохме инициативата „Empty Your Wardrobe“ .

Важно е как се отнасяме към себе си, както и какви грижи полагаме за вътрешния си мир и външната си красота. Същото упорство и внимание следва да отдадем на околната среда и хората около нас – да Споделиш, да Дадеш и да Зарадваш, са красивите жестове, които ни движат напред.

Това, към което се стремим, е да изградим една нова представа за дрехите, за производството и тяхната употреба. Искаме да превъзпитаме или по-скоро за възпитаме у хората това чувство на оценка, на отдаване на специално значение към всяка една вещ.

Защото в началото на 20-те, когато се е зародил стилът Чарлстон – революционно започва да се появява мъжкият панталон, разкроен под коляното, който сега наричаме Чарлстон. Жените се отървават от тежките, бутафорни рокли и започват да се появяват с такива с ресни, с които танцуват Чарлстон, като в последствие те получават същото наименование. Всичко това ни казва, че хората са се отъждествявали с определен стил, към определена епоха и това е имало следа и почерк. А сега… добрата имитация влиза бързо в гардероба ни и още по-бързо ни омръзва; нямаме мярка, повечето от нас нямат собствен стил, а подражават.

 

В КАКВО ВЯРВАМЕ

 

Вярваме, че сега трябва да обърнем поглед към природата, да я пазим, да търсим качеството и добавената стойност като инвестиция за по-добър и хармоничен живот.

Иновация в текстурата, в материята на дрехите; иновация в добива и използването на природните суровини; нови методи за преработка и рециклиране. Рационалност в използването на водния ресурс при производството на дрехи – това смятаме, че трябва да бъдат опорните моменти, които да се развиват в близко бъдеще.

Свръхпроизводството е навсякъде около нас, в което се убеждаваме и на нашите събития. Открихме, а и бяхме убедени, че хората без ограничение и лимит, не могат да вземат всички дрехи и значителен брой остават. Те естествено намират своя нов собственик, тъй като ги даряваме на доброволчески организации, но резултатът е красноречив… Не искаме да се борим с марките, искаме да се борим с хората и с това да изградим градивна представа и качествена оценка, за това което ни се предлага и това, което притежаваме. А някои от нас имат малко или имат нужда да получат… Затова ние решихме, че можем да Дадем.

Технологиите и иновациите се развиват стремглаво, затова бихме искали да насърчим и въвлечем повече хора в нашата инициатива, като по този начин се борим с fast fashion индустрията и свръхпроизводството на дрехи.

Вярваме и подкрепяме инвестицията в качество, а не в количество. В добавената стойност, а не в “what’s hot now”. Източниците, които черпим от природата, като памук и вода, се изчерпват, текстилът не е разградим на 100%, което води до замърсяване и бум от отпадъци. Това са само малка част от нещата, които причиняваме на планетата и най-вече на Себе си.

Да Споделиш, да Дадеш, да Зарадваш са красивите жестове, които ни движат напред.

Време е да се замислим!