Събития

СЪБИТИЯ ВЪРТИДРЕШКА

 

Създадохме серия от социални събития за размяна на дрехи “ВЪРТИДРЕШКА“. На тях хората могат да донесат своите дрехи за размяна, да ги оставят на обозначените места за целта, след което са свободни да изберат между останалите дрехи, да се почерпят с напитка или хапка, както и да споделят емоцията с останалите. Събитията всеки път се провеждат на различни места и с различна концепция.

На всяко събитие обявяваме кауза, която за нас е важна и заслужава внимание. Проведохме търг с дрехи на известни личности, помогнахме на хора в нужда и на новороденото котило във фондация за обучения на кучета-водачи.

Позитивните лица, които идват, ни дават надежда да продължаваме напред.

 

    

УЪРКШОП ПО МОДНА ТРАНСФОРМАЦИЯ

 

“SUNDAY FASHION SESSION ” е курс по модна трансформация. На него хората научават как да капсулират гардероба си, да правят по-нестандартни съчетания на материи, дрехи и цветове, как да се гримират, така че да подчертаят естествената си красота.

Във втората му част с помощта на ментори, курсистите се научават да преработят дрехите и аксесоарите, които са донесли. Менторите по бижута ги учат как да правят различни плетки за гривни, гердани и обеци. С помощта на менторите по мода, успешно преобразяват своите дрехи, като ги украсят, боядисат или разкроят. Аксесоарите, като чанти и обувки също заживяват нов живот, благодарение на специалното внимание на нашите дизайнери.

Присъщо за нас, отново оставихме и нашата благотворителна следа, като дарихме средства на училища, занимаващи се с техника и творчество.

 

           

 

КОЛЕКЦИЯ ЗОВВ

 

Empty Your Wardrobe, в колаборация с модния дизайнер Melinda Hubin / Conkorzia, създаде първата си модна колекция ЗОВВ. Тя е естествено продължение на събитията за размяна на дрехи “ВЪРТИДРЕШКА”. ЗОВВ е създадена от единични дизайнерски модели, изработени от трансформацията на дрехите, които не намериха своя нов собственик на предходните събития.

Четири елемента оформят линията на ЗОВВ – Земя, Огън, Вода и Въздух. Аксесоари, сътворени от отпадъчни материали, с участието на големи български дизайнери, засилват посланието на колекцията: „Към устойчива среда!“.