В КАКВО ВЯРВАМЕ

Вярваме, че сега трябва да обърнем поглед към природата, да я пазим, да търсим качеството и добавената стойност като инвестиция за по-добър и хармоничен живот. Иновация в текстурата, в материята на дрехите; иновация в добива и използването на природните суровини; нови методи за преработка и рециклиране„ pационалност в използването на водния ресурс при производството на дрехи – това смятаме, че трябва да бъдат опорните моменти, които да се развиват в близко бъдеще.

Свръхпроизводството е навсякъде около нас, в което се убеждаваме и на нашите събития. Открихме, че посетителите, без ограничение и лимит, не могат да вземат всички дрехи и значителен брой остават. Те естествено намират своя нов собственик, тъй като ги даряваме на доброволчески организации, но резултатът е красноречив…Не искаме да се борим с марките, искаме да се борим с предразсъдъците у хората! Искаме да изградим качествена оценка, за това, което ни се предлага и това, което притежаваме. А някои от нас имат малко или имат нужда да получат…Затова ние решихме, че можем да Дадем.

Технологиите и иновациите се развиват стремглаво и бихме искали да насърчим и въвлечем повече хора в нашата инициатива, като по този начин се борим с fast fashion индустрията и свръхпроизводството на дрехи. Вярваме и подкрепяме инвестицията в качество, а не в количество. В добавената стойност, а не в “what’s hot now”. Източниците, които черпим от природата, като памук и вода, се изчерпват, текстилът не е разградим на 100%, което води до замърсяване и бум от отпадъци. Това са само малка част от нещата, които причиняваме на планетата и най-вече на Себе си.

Да Споделиш, да Дадеш, да Зарадваш са красивите жестове, които ни движат напред.

Време е да се замислим!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *